Подкаст: Відтворювати в новому вікні | Скачати () | Репост
Чай на теренах України з’явився у XVIII столітті – майже тоді ж, коли він прийшов до Європи. До нас елітний продукт потрапив через Росію, коштував дуже дорого, а ціна на нього коливалася залежно від геополітичної ситуації.
Дозволити його собі могли лише найзаможніші верстви населення – козацька старшина і представники духовенства. Цей звичний для нас сьогодні напій свого часу помітно вплинув на матеріальну культуру й життя людей, які його споживали.
У 9 епізоді подкасту “Їли колись” доктор історичних наук Максим Яременко розповість про культуру чаю, кави та алкогольних напоїв в середовищі православного духовенства у XVIII столітті й зокрема про те, якими джерелами історики послуговуються, щоб дізнатися про це.
Be the first to comment on "Кава, чай та алкоголь на столі української еліти 300 років тому | #9 Їли колись"