Домашнє насильство. Як держава допоможе постраждалим?

За інформацією Програми розвитку ООН, від фізичного домашнього насильства в Україні страждає близько 2 мільйонів людей, а щороку гине близько 600 жінок. Влітку 2022 року Україна нарешті зі скрипом ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству, вона ж —  Стамбульська конвенція. Цьогоріч Кабмін ініціював законопроєкт №10249, що націлений на запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі. 

Яку допомогу гарантуватиме держава постраждалим зʼясовували в свіжому випуску «Ок, і шо?» разом з Юлією Пʼєцко та Марією Очеретяною. 

8 листопада Європейська Комісія оприлюднила звіт щодо України, у якому позитивно оцінила наші старання на шляху до ЄС, але дала ще кілька рекомендацій. В подкасті також говоримо про два рішення, якими Кабмін вже відреагував на рекомендації. Перший із них стосується Національного агентства з питань запобігання корупції, другий — Національного антикорупційного бюро України. Єврокомісія рекомендувала збільшити штат НАБУ. 

  

Наостанок ​​піднімемо тему закритості Верховної Ради. Парламент — це колегіальний орган який представляє наші інтереси, і пасувало би, щоб ми мали можливість впливати на його рішення навіть під час широкомасштабної війни. Після вторгнення чимало інформації від нас закрили, а засідання припинили транслювати. Говоримо про законопроєкт, який стосується роботи парламентських комітетів.

Be the first to comment on "Домашнє насильство. Як держава допоможе постраждалим?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*