Прем’єра | Гайдамаки — Гайдамака

Гайдамаки продовжують вшановувати українських поетів покоління «Ростріляного Відродження». Вони презентують чергову пісню зі свого альбому «Тріумф Слова», який повністю створений на вірші митців того періоду. Це композиція на слова Володимира Сосюри «Гайдамака».

«Вірш Володимира Сосюри, який моє покоління вивчало в радянській школі з іншою назвою, тому що в ті часи репресій, коли було розстріляно товаришів поета, сам поет зробив інший вибір і обрав служіння окупаційній владі. Чи варто його за це засуджувати? Я не можу сказати. Часи були важкі, у всіх були різні обставини, але до цього вибору Володимир Сосюра зробив дуже багато. Він був одним із найкращих представників, найталановитіших поетів покоління Розстріляного Відродження. За молоду він служив у гайдамаках армії УНР. Тому віддати йому пошану є за що», — каже лідер групи Олександр Ярмола.

За словами музиканта, пісня про гайдамаку, тому не написати її вони просто не могли.

«Пісня народилася з того, що басист Олексій Курбаков приніс риф. Я на нього поклав мелодію куплету і приспіву. Це було дуже легко з цією піснею, вона сама просилася. Нам вона дуже пасує. Ми Гайдамаки і пісня про гайдамаку», — каже фронтмен групи.

Також на композицію було знято відеокліп, режисером якого виступив давній знайомий Гайдамаків Віктор Придувалов.

© FDR Media | fdr@fdrmedia.com

Be the first to comment on "Прем’єра | Гайдамаки — Гайдамака"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*