В Україні стартував фестиваль «Кіно проти корупції»

14 вересня у Києві, Кривому Розі, Полтаві, Сєвєродонецьку, Житомирі та Запоріжжі стартував фестиваль «Кіно проти корупції». Ілля Дядик, програмний директор «Артхаус трафік» розповів Громадському радіо чому фестиваль отримав саме таку назву:

«Боротьба з корупцією популярна, але у мене складається враження, що суспільство, пересічний громадянин від цієї боротьби втомився, і наступає таке відчуття, що корупцію ніхто не може подолати, і вона навпаки повертається і перемагає борців з корупцією. Нашим фестивалем ми хотіли показати українцям, що ця проблеми актуальна не лише для України, що ця проблема існує в інших країнах, показати досвід боротьби з корупцією в Румунії, Німеччині, будь-яких країнах сусідів, не сусідів, і показати, що про цю проблему треба розмовляти. Фестиваль, кіно не може перемогти корупцію, але цими фільмами ми можемо спонукати глядачів, громадськість ставати більш активними, і починати боротися з корупцією на якомусь своєму мінімальному рівні”, – сказав він.

Усі покази на фестивалі безкоштовні, перед відвідуванням варто попередньо зареєструватися на сайті.

Повну версію розмови слухайте у доданому звуковому файлі.

About the Author

Громадське Радіо
Подкасти радіомережі “Громадське радіо” (м. Київ та область – 70,4 МГц (УКХ); м. Волноваха – 66,05 МГц (УКХ) та 103,8 МГц (FM); м. Краматорськ – 103,2 МГц; м. Красноармійськ – 99,6 МГц; м. Старобільськ – 90,2 МГц; с. Широке – 101,8 МГц; смт. Біловодськ – 92,6 МГц; смт. Білолуцьк – 100 МГц; смт. Зоринівка – 103,7 МГц). Сайт: hromadske.radio