В Україні понад півмільйона машин з іноземними номерами

unnamed_5_1.jpg

Олег НазаренкоГромадське радіо

Наприкінці травня президент України Петро Порошенко підписав указ «Про заходи, пов’язані з запровадженням ЄС безвізового режиму для громадян України», там йдеться також і про те, що може бути розроблений закон для власників машин на європейських реєстраціях, які намагається користуватися ними в порушення митного кодексу.

«Я розумію, що податки в Україні досить великі. Частина людей не може встояти перед спокусою, якщо їй пояснюють, нібито, що можна легально (йде обман зі сторони посередників і фірм, які завозять такі автомобілі ) користуватися такими автомобілями. І деякі люди купують їх. Проблему потрібно вирішувати в комплексі, значно зменшувати податки, тоді люди не будуть ходити до фірм-посередників, які займаються таким «бізнесом», а краще сплатять такі ж гроші державі. З іншого боку, потрібно дотримуватися чинних норм законодавства в Україні і поліція має контролювати ситуацію на дорогах.

Я недавно був шокований, коли отримав інформацію, скільки автомобілів в Україні на іноземній реєстрації застраховано. Ми розуміємо що в іноземних компаніях страхуватися дуже дорого. Згідно до даних фіскальної служби, таких автомобілів на іноземній реєстрації 535 000, а з них, як стверджують страхові компанії, застраховано лише 83 000», — говорить Олег Назаренко.  

Повну версію розмови слухайте в доданому звуковому файлі. 

About the Author

Громадське Радіо
Подкасти радіомережі “Громадське радіо” (м. Київ та область – 70,4 МГц (УКХ); м. Волноваха – 66,05 МГц (УКХ) та 103,8 МГц (FM); м. Краматорськ – 103,2 МГц; м. Красноармійськ – 99,6 МГц; м. Старобільськ – 90,2 МГц; с. Широке – 101,8 МГц; смт. Біловодськ – 92,6 МГц; смт. Білолуцьк – 100 МГц; смт. Зоринівка – 103,7 МГц). Сайт: hromadske.radio

Be the first to comment on "В Україні понад півмільйона машин з іноземними номерами"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*