Із 23 тисяч жінок у ЗСУ – лише три тисячі офіцерів

«Це не буде призив в зону АТО — це строкова служба: полігони, штаб. Жінок одразу ніхто не буде кидати на передок у вогонь», — говорить Клеопатра Анферова.

Жінок-офіцерів запасу можуть призивати, але якщо в військово-облікових спеціальностях є заборона на те, щоб жінка займала певну посаду, вона не зможе її займати. Її призвуть — і вона стане психологом чи кухаркою, але вона не зможе обіймати керівну посаду, пояснює гостя.

Коли Міноборони і скасує будь-які дискримінаційні норми, треба розуміти, що люди не одразу це сприйматимуть і не розумітимуть, що жінка щось може робити, говорить Клеопатра:

«Коли я побачила цю новину, тоді якраз була в АТО, ми роздавали гуманітарну допомогу. Я одразу дуже зраділа. А мені сказали: навіщо жінкам воювати, їм треба сидіти вдома та виховувати дітей і все таке. Тобто жінка повинна спочатку довести, що вона сильна та смілива». 

Повну версію розмови слухайте в доданому аудіофайлі. 

About the Author

Громадське Радіо
Подкасти радіомережі “Громадське радіо” (м. Київ та область – 70,4 МГц (УКХ); м. Волноваха – 66,05 МГц (УКХ) та 103,8 МГц (FM); м. Краматорськ – 103,2 МГц; м. Красноармійськ – 99,6 МГц; м. Старобільськ – 90,2 МГц; с. Широке – 101,8 МГц; смт. Біловодськ – 92,6 МГц; смт. Білолуцьк – 100 МГц; смт. Зоринівка – 103,7 МГц). Сайт: hromadske.radio

Be the first to comment on "Із 23 тисяч жінок у ЗСУ – лише три тисячі офіцерів"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*