Подкаст: Відтворювати в новому вікні | Скачати () | Репост
Життя вікінгів було тісно пов’язане з морем, тому, здається, вони мусили опанувати цю стихію бездоганно. Але їм бракувало солі, якої так багато в морській воді. А ще вони не вміли полювати на китів, хоча добре знали їх і цінували за м’ясо, жир та шкіру. Як же вони добували такі цінні ресурси? Сага про Греттіра описує вражаючу сцену війни не на життя, а на смерть, яка розгорнулася серед вікінгів за тушу синього кита, яку вітром прибило до берега.
У 8-му випуску подкасту “Їли колись” кандидатка історичних наук, дослідниця та популяризаторка історії Скандинавії Ірена Хмельовська розповість про китові війни, чорну (в буквальному сенсі цього слова) сіль, консервацію м’яса в сироватці та інші подробиці гастрономічної історії вікінгів.
Поговоримо також про рецепти їхнього пива з отруйними травами, особливий йогурт, каші як цінну страву, а також про те, навіщо вікінги їли мухомори (втім, чи їли вони їх узагалі?).
Be the first to comment on "Їжа справжніх вікінгів | #8 Їли колись"